En iyi dj yazılımları
top of page

En iyi dj yazılımları

Güncelleme tarihi: 17 Mar 2022

Dijital dünya bir çok sektörü değiştirdiği gibi müzik endüstrisinde kökünden değiştirdi. Plaklarla ve pikaplarla başlayan bu macera yerini dijitalleşen dünyanın etkisiyle ilk olarak cd'lere sonra usb belleklere daha sonrasında bilgisayarlara ve nihayetinde cloud teknolojilerine burakmış durumda. Bu yazımda size güncel olarak kullanabileceğiniz en iyi dj yazılımlarını anlatmaya çalışacağım.


En iyi dj programları
En iyi dj yazılımları

Her dj programı kendi içinde bir takım karakteristik özellikler barındırdığı için en dj yazılımı bu diyemeyeceğim fakat kendi kullanım tecrübelerimle size iyi oldukları yönleri anlatmaya çalışacağım.

Dj yazılımları canlı dj performanslarınızda kullanabildiğiniz veya performanslarınızın öncesinde ön hazırlık yapmanıza yarayan yeteneklerinizi üst düzeyde kullanmanıza yardımcı olmak için tasarlanmış yazılımlardır.


Serato DJ Programı


serato dj yazılımı
serato dj programı

Serato dj programları arasında köklü ve sağlam yeri olan bir çok profesyonel dj'in tercih ettiği özellikle dijital plak çalan dj'lerin favori seçimidir. Basit ara yüzü yüksek işlevselliği ve uygun lisans paketleri ile Serato popüler bir dj programı haline geldi. Gerçekten sağlam bir stabilizesi olan serato turntable müzik yapanların ilk seçimidir. Scract yetenekleri çok üstün ve gerçeğe yakın olması buffer size oranın iyi olması Serato'yu bu özellikleriyle eşsiz kılıyor.

Rane firması ile gidilen işbirliği sonucunda Serato'ya özel bir cok ürün piyasaya sunuldu. Rane TWELVE M2 efsanevi ürünlerindendir. Yeni piyasaya sürülen dj kontroller rane one yetenekleriyle ve motorlu yapıları sayesinde benzersiz dj simülasyonuna sahiptir. Rane firması diger piyasadaki pioneer,denon,numark ve roland firmalarla çalışan controller üretmiş ve bu ürünlerden ciddi bir başarı sağlamıştır. Turntablizm için en iyi dj yazılımlarından biri serato dj yazılımıdır.



Native Instruments Traktor Pro 3

Native firması 2000 yılından beri dijital dj yazılımları üreten sektöre bir çok yenilik kazandıran sadece yazılım değil dj ekipmanları da üreten dj dünyasındaki dijital gelişmelere yön veren en önemli firmadır.2003 yılında stanton firması ile iş birliğe girerek dj'liğin dijitalleşmesi adına ilk adımı atan firmadır. Dijital vinly sistemi olarak adlandırdıkları bu sistem sayesinde bilgisayarlarla player'larla haberleşebilme yeteneğini kazandı ve şuan kullandığımız bir çok dj yazılımının temelleri bu gelişmeler sayesinde hayata geçti. Kendine ait çok geniş bir ürün yelpazesi olan native instruments bir dj'in ihtiyacı olabilecek bütün yazılımları ve donanımları tecrübesi ile üretmeye devam ediyor. Hıd modu ile pioneer ürünlerde tam kontrolü sağlaması Native instrument tractor yazılımını dahada kullanıma el verişli bir hale getirdi.Bir çok senaryoyu tek yazılımda gerçekleştirebilen Native instruments tractor en iyi dj yazılımdan birisi. Gerek piyasadaki bir çok ürünü ve kontrolleri problemsiz çalıştırabilmesi ,kolay playlist oluşturabilmesi, ses kartı ile hemen hemen bütün cihazlara bağlanabiliyor olması, kolay ara yüzü, zengin effect kütüphanesi, hızlı ve sorunlara çözüm üretebilen destek, sistem kaynaklarını düşük kullanımı native instrument tractor yazılımını en iyi dj programları listesinde üst sıralara çıkartıyor.




Pioneer dj recordbox


Pioneer dj Recordbox benimde sıklıkla tercih ettiğim bir dj programıdır. Dünyada en çok kullanılan dj ekipmanları Pioneer'a ait. Hemen hemen bütün clublerde partilerde Pioneer dj ekipmanları görebilirsiniz. Özellikle cdj2000 uzun yıllardır gece clublerinin gözdesi durumunda. cdj 3000 yeni çıkmasına rağmen bir çok müzik sever tarafından şimdiden kabul gördu. İşte bu kadar çok kullanılan dj ekipmanları olan Pioneer'in bir dj yazılımı geliştirmesi sürpriz olmadı. pionner recordbox export modu ile müziklerini analiz etmenize, playlistler oluşturmanıza , müziklerinizi notlarına ve enerjilerini göre düzenlemeye, cue noktalarıyla işaretlemenize olanak tanır. Ayrica oluşturmuş olduğunuz playlistlerinizi USB belleklerinize düzenlemiş olduğunuz şekilde aktararak performanslarınızda size inanılmaz bir kolaylık ve pratiklik sağlar.


pioneer recordbox
pioneer recordbox expert mode

Performans modu ise Pioneer dj tarafından üretilmiş hemen hemen bütün cihazlarla bilgisayar bağlantısı sağlayarak arşivinizi ve ayarlarınızı dj ekipmanları üzerinden anlık çok küçük gecikmelerle kullanmanıza olanak tanır. Bu özelliği recordbox destekli bütün cihazlarda kullanabilirsiniz. performanslarımda recordbox'i tercih etmemin nedeni ise düşük Buffer size değeri, bilgisayarımı yormaması, bütün arşivimi görebilmek hızlı arama yapabilmem,5 sample kullanımının basit olması, basit ara yüzü ve bazı cihazlarında kullanırken lisans istememesi. Android ve ios cihazlar için yeni çıkarttığı cep telefonlarında çalışabilen versiyonu bütün platformlarda recordbox'ı kullanmanıza olanak sağlıyor ve mobil itesi en yüksek dj yazılımı haline getiriyor.

Recorbox sadece Pioneer ürünlerinde kullanılabilir. Pioneer'ın ekosistemi üzerine kurulmuş bir yazılımdır.

Recordbox yazılımı sadece müzik çalmanıza yardımcı olmaz içinde ücretli bir şekilde satın alabileceğiniz ışık ve ekranlarınızı kontrol etmenize yarayan bir arabirimi de vardır. Yani parçalarınızı senkronize edip taradıktan sonra müziğinizle birlikte ekranlarınızı ve ışık ünitenizi kontrol edebilir görsel bir şölen oluşturabilirsiniz. Pioneer recordbox kullanımı ile ilgili eğitim videolarını youtube kanalımda bulabilirsiniz.








DENON ENGINE PRIME


Denon çok eski bir dj ekipman üreticisidir. Dj oynatıcıları üreten Denon son dönemde yeni cihazlarıyla ciddi bir atağa kalktı.


eni iyi dj yazılımları denon engine prime
Denon engine prime ile yetemeklerinizi farklı bir levele taşıyın

Denon Prime kontrol serisi ile sc6000 ve sc 6000m ile bende bu sektörün liderlerindenim dedi. Tatbikî bu kadar yeni teknoloji ile donatılmış cihazların tam manası ile kullanılabilmesi adına güçlü bir yazılıma ihtiyaç vardı. Denon engine prime bu noktada bir tamamlayıcı görevi üstlendi.


denon engine prime ekosistemi
Denon Engine Prime Dj yazılımı

Sürükle bırak , düşük gecikme süreleri, diger dj yazılımlarından arşivinizi ayarlarınızı zahmetsizce denon engine prime aktarabilmeniz, playlist yapısının basit olması, kullanıcı dostu arayüz, düşük sistem kaynağı kullanımı Denon engine prime ' ı en iyi dj yazılımları arasında önemli bir oyuncu haline getiriyor. Beatport LINK, Beatsource LINK, SoundCloud GO + ve TIDAL gibi müzik platformlarındaki playlistlerinizi müziklerinizi performanslarınız sırasında kullanabilmeniz cloud teknolojileri ile bütünleşik yapısı Denon engine prime 'ı disc jockey dünyasındaki başarılı geçmişi Denon ' un elini güçlendiriyor.



Denon engine prime arayüzü
Denon dj programı

Ayrıca recordbox expert modunda yaptığınız gibi hazırlamış olduğunuz playlistleri usb cihazlarınıza ön ayarlarınızla atmanıza olanak sağlayan denon engine prime dj'lerin bir çok ihtiyacına cevap verebiliyor.









Virtual DJ


Evet gelelim efsanevi dj yazılımımıza. Aslında o kadar özelliği ve işlevselliği olmasına rağmen genelde dj'lige ilk adım atanların veya bu işten anlamayanlarında tercihi olduğu için çok kötü bir imaja sahip olan virtual dj hala bir çok dj'in tercihi.

Birçok cihazla basit bağlantı sağlayabilmesi, esnek yapısı, basit kullanımı, kullanıcı arabiriminin anlaşılır ve temalarda değiştirilebiliyor olması Atomix virtual dj yazılımının bir çok kullanıcı tarafından tercih edilmesinin temel nedenidir.

Virtual dj arayüzü
En iyi dj programlarından virtual dj

Virtual dj programı ne yazık ki çok sağlam ve işlevsel olmasına rağmen kötü şöhreti yüzünden profesyonel dj'ler tarafından tercih edilmemektedir. Bu durumun sebebi ne müzikten nede mixingden anlamayan insanların bu programı cok sık tercih etmesi native instrument, pioneer dj,denon gibi üreticilerin kendi ürünleri (dj controller, cd playerlar ,music pad'ler ) ile uyumlu yazılımlarını piyasaya sürmesi virtual dj'in bir çok mükemmel özelliğine rağmen tercih edilmemesine neden olmaktadır.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page