MÜZİK TÜRLERİ
top of page

MÜZİK TÜRLERİ

İYİ BİR DJ BİR ÇOK MÜZİK TÜRÜNE HAKİM OLMALIDIR.


Müzik Türleri

Bir müzik türü, paylaşılan müzik parçalarını geleneğe veya konvansiyonlara ait olarak tanımlayan özel bir kategoridir. Müzik birçok farklı şekilde değişik türlere ayrılabilir. Müziğin sanatsal doğasına göre bu sınıflandırmalar, genellikle öznel olduğu anlamına gelir. Müzik endüstrisinde en çok tercih edilen müzik türleri sizler için listelendi!




House Müzik

1980’lerin başında Chicago’da doğduğu The Warehouse kulübünden sonra, House müzik olarak adlandırıldı. House müzik, kulüp DJ’leri tarafından yaratılan, danstan etkilenen bir elektronik müzik türüdür. Tüm dünyada en beğenilen müzik türlerinden olan House müzik, disko ruhu ve funk-infüzyon müziği stilinin unsurlarından güçlü bir şekilde etkilenir. Elektronik davullar, elektronik efektler, funk ve pop örnekleri ile harmanlanır. Daha karmaşık bir ses elde etmek, ses spektrumunu doldurmak ve karışımı, kulüp ses sistemlerine uyarlamak için davul sesleri House müziğin en önemli parçasıdır.


Rock Müzik

Müzik türleri arasında en çok sevilenlerden biri de Rock müzik. ABD’de Rock & Roll olarak adlandırılan Rock müzik, 1950’lerden beri dünyayı sallıyor. Aslında yaylı çalgılar etrafında başlayan bir müzik türüdür, ancak şimdilerde diğer modern enstrümanları da kullanarak doğru bir tanım vermeyi biraz zorlaştırmaktadır. Yüksek ve güçlü vuruşları, onu özellikle gençler arasında popüler kılıyor.


Elektronik Dans Müziği

Genellikle EDM olarak adlandırılan bu müzik türü, benzersiz bir müzik oluşturmak için, bir parçaya düzinelerce ton ekleyen DJ’ler tarafından üretilir. Bunları, erişilebilirliğinize bağlı olarak kulüplerde duyabilir ve hatta eşsiz bir DJ performansı yaşayabilirsiniz.


Caz

Caz müziğin kökleri hem Batı Afrika hem de Avrupa kültürüne dayanır. Bu müzik türü, Amerika’nın orijinal sanat formlarından biridir. Yaratıcılık ve etkileşimin eşsiz bir kombinasyonuna sahip olan Caz müzik, 19. Yüzyıldan bu yana popülerliğini koruyan müzik türleri arasında yer alır.


Dubstep

Müzik tutkunlarını, bas ve ritim için çeken enstrümanların kullanımı, dubstep müzik türüne denk düşüyor. İnsanlar dubstep müziği, daha koyu bir müzik olarak görüyorlar. 1990’lardan bu yana dubstep, müzik endüstrisindeki yerini koruyor.


Techno

Kulüplerde bir dizi techno müzik dinlemiş olabilirsiniz, ancak bu müziğin temelini oluşturan Detroit Techno’dur. Ortaya çıktığı günlerin aksine, bugünkü teknolojiyle birlikte, techno tarzı müziğin kalitesi büyük ölçüde arttı ve her geçen gün müzik türleri arasında daha da popüler hale gelmeye başladı.


Country Müzik

1920’lerde orta çıkan bir Amerikan müziği türü olan Country müzik, köklerini Amerikan halk müziğinden ve batı müziğinden almıştır. Gitarlardan davullara ve mandoline kadar basit enstrüman formları kullanılarak oluşturulur.


Alternatif Rock

Alternatif rock müziğine denk düşen Indie Rock, 1980’lerde ortaya çıktı ve yavaş yavaş müzik endüstrisini değiştirdi. Yaklaşık 10 yıl sonra da geniş bir popülariteye ulaştı. Alternatif rock, rock müziğin alt türlerinden biridir.


Elektronik Müzik

Müzik türleri arasında en yaygın olanlardan biri de elektronik müziktir. Direkt olarak davul makineleri, elektro veya elektro-funk karışımıyla ortaya çıkar. Bu müzik türüne dahil olan önemli sanatçılar arasında Baker, Freez, Midnight Star ve Man Parrish sayılabilir.


Pop Müzik

İsminden de anlaşılacağı üzere pop müzik, popüler müzik türünü ifade eder. Pop müzik, Latince de dahil olmak üzere bütün dilleri, bütün ülke ve şehirleri içerebilir. Pop müzik türünde en çok kullanılan enstrümanlar elektro gitarlar, synthesizer davulları ve baslardır.


Performanslarımda Hangi Müzik Türlerini Tercih Etmeliyim?

Müzik seçimi konusunda tarzınızı yansıtabileceğiniz türleri seçebilir ya da keyfini çıkardığınız seslere de odaklanabilirsiniz. Kendinizi belirli bir müzik türüne bağlamak isteyebilir veya dinleyicilerin hoşuna gidecek türden performans sergileyebilirsiniz. DJ performansı ile müziğinizde bir atmosfer yaratmak tamamen sizin tercihlerinize bağlı. Dinleyicilerinizi memnun etmek, harika bir müzik şöleni oluşturmak için, tek performansta farklı müzik zevklerine de hitap edebilirsiniz.


Seçimleriniz sizin ne kadar iyi bir dj olduğunuzu bu işte nekadar tecrübeli oldugunuzu gosterir. #müziktürleri #müzikçeşitleri #müziktercihi
11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page