PIONEER DDJ 1000 DJ CONTROLLER
top of page

PIONEER DDJ 1000 DJ CONTROLLER

Güncelleme tarihi: 17 Mar 2022

PIONEER DDJ 1000 Profesyonel bir dj'in bütün ihtiyaçlarını karşılayabilecek Recordbox uyumlu piyasadaki en iyi dj controller diyebiliriz.


Pioneer ddj 1000 malzeme ve ses kalitesi pionner'ın dj controller piyasasındaki yerini sağlamlaştırmak için atmış olduğu stratejik bir adım.


Piyasadaki bir çok dj controller küçük jog boyutları yüzünden gerçek bir dj setup hissiyatı verememekte. Dj Controller kullanan bütün dj'ler gerçek bir setup'la çalıştığı zaman yabancılık çekmekte ve bu durum performanslarına yansımakta. DDJ 1000 gerçek jog boyutları ve profesyonel mixer yapısı sayesinde bu durumu değiştirmeyi başarmış ilk dj controller diyebiliriz.



Pioneer DDJ 1000 JOG ÖZELLİKLERİ

Tam boy düşük gecikmeli joglarının içindeki ekrandan parçanızın notasını , bpm değerini , pitch durumunu , pitch değerini , ne kadar süresi kaldığını , hangi dekte çalıştığınızı , beat sync kullanımda mı , sync çalışıyormuş , master durumunu parçanızın akışını ve kanalda ses olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca parçanız biterken yanıp sönmeye başlayarak sizi uyarıyor. Ekranımız recordbox dj üzerinden özelleştirilebiliyor. Jog'lar vinly ve normal modda kullanılabiliyor ve basit hızlı bir şekilde modlar arası geçiş yapabiliyorsunuz.

Jog hassasiyetini rahatça değiştirebileceğiniz jog adjust tuşu ile alüminyum jog'larınızın kontrolü tamamen sizlere geçiyor. Deck select tuşu ile çalışmak istediğiniz jog'u seçebilirsiniz.


 


DDJ 1000 Player özellikleri

DDJ 1000 Player özellikleri gerçek bir dj setup'ını simule edecek şekilde dizayn edilmiş. Hızlı bir şekilde 4'lük loop alabileceğiniz ve loop özelliklerini özelleştirebileceğiniz tuş kombinasyonunu quantize tuşu ile zenginleştiren pioneer jog kullanarak da loop alabilme özelliğini de unutmamış.

Mixerin üzerinde gelen magvel fader 4 hızlı effect 14 beat fx gelişmiş loop özellikleriyle performanslarınıza renk katabilir , parçalarınız arasında üst kısımda

bulunan tekerlek ile kolayca gezinebilirsiniz. Slıp ve Slıp revers tuşları müzik yapmayı eğlenceli bir hale getiriyor. Shıft Tuşu ile bir çok menüde ince ayarlar yapıp geçişler yapabilirsiniz. Search tuşu ile parçanızın içinde gezebilir , bir kere sert basarak çalma listelinizdeki bir sonraki veya bir önceki parçaya geçiş yapabilirsiniz. Milyonlarca defa güvenle kullanabileceğiniz play ve cue tuşları gerçek bir dj setup'ı hissiyatı uyandıracak şekilde ddj 1000'e entegre edilmiş. Geniş pitch ayar tuşu ile rahat bir şekilde parçalarınızın tempo değerlerini değiştirebilirsiniz. DDJ 1000 dj controller'ın üst sağ kısmında bulunan tekerlek ile recordbox çalma listelerinizde gezinebilir parça seçimlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Beat sync ile deck'leriniz arasında senkronizasyon yapabilir key sync ile notaları eşitleyebilir bu sayede daha profesyonel mixing yapabilirsiniz.




 


Pionner DDJ 1000 PAD MODE

Controller ile gelen pad'ler performanslarınızı zenginleştirebilecek şekilde dizayn edilmiş. Hot cue ile 16 adete kadar cue alabilir , pad fx ile mixerin üzerindeki effectleri kullanmadan hızlı bir şekilde daha önce recordbox ile tanımladıgınız effect'leri hızlı bir şekilde kullanabilir ,

beat jump ile parçanızın için beat'lerinizde gezebilir ,

Sampler bölümü ile sampler'larınızı recordbox'a yerleştirip hızlıca kullanabilirsiniz. Recordbox dj üzerinden pad modu istediginiz gibi değiştirebilir ve performanslarınızda kullanabilirsiniz.

 



Pioneer DDJ 1000 Mixer Özellikleri

Profesyonel bir dj'in ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmış dj mixeri 4 kanal olarak dizayn edilmiş. Her kanalın ayrı olarak ses girişlerini programlayabilmeniz ve ekolayzır, kaliteli fader'lar ile 900 nexus 2 mixer ile bir çok ortak özelliğe sahip. Ön dinleme yapabilmeniz için cue butonları , kulaklık ses ayarları için butonlar sampler ses seviyesini ayarlayabileceğiniz ses tuşu ddj 1000'e ayrı bir hava katmış. Mikrofon bağlantılarını talk over özelliği kullanabileceğiniz mixere 2 adet mikrofon bağlayabilir ve bunları mikrofona ait ekolayzır ile tonlayabilirsiniz.

Monitör kontrol tuşu bir çok dj controller da olmayan monitör girişini kontrol edebilmenizi sağlıyor.

4 adet hızlı efektle gelen mixer her kanalda bu efektleri birbirinden bağımsız şekilde kullanmanıza imkan tanıyor. Küçük led ekranı sayesinde efektinizin ayarlarını görebilir parçanın bpm değerini de kontrol edebilirsiniz.

Cihazda fark yaratan bir husus ise efekt zenginliği. Club standartlarındaki bir cihaz ile aynı hatta daha fazla efekt zenginliğine sahip. Magvel fader milyonlarca kez kullanabileceginiz kendini bu konuda kanıtlamış bir fader.

 

RECORDBOX DJ

Pioneer DDJ 1000 Dj Controller program olarak recordbox ve serato olmak üzere iki çeşit program ile çalışabiliyor. Fakat serato ve recordbox versiyonlarını ayrı satın almanız gerekiyor.

Mac ve Windows işletim sistemlerinde recordbox ile uyumlu çalışabilecek şekilde tasarlanmış



 

Pioneer DDJ 1000 Bağlantı Noktaları



24 bit / 44,1 khz ses kartı olan


20 - 20000 hz frekans aralıgı ve 112 desibel sinyal ses oranına sahip DDJ 1000


Pioneer'ın ustalık eserlerinden bir tanesi


Ön kısımdaki kulaklık girişleri ,

Arka kısımda

2 xlr master rca çıkışı , monitör çıkışı , 4 adet CDJ'lere veya analog pikaplara bağlanmak için rca çıkışları , 2 adet usb baglantısı noktası ile iki dj'in dizüstü bilgisayarlarını aynı anda bağlanmasına ve performans yapmasına izin veren bağlantı noktaları , mikrofon girişleri cihazı tam profesyonel bir ekipman haline getiriyor.


6 kilo ağırlığındaki DDJ 1000 kutu içeriği ;

AC adaptörü - Güç kablosu - USB kablosu - Hızlı başlangıç ​​Kılavuzu - Rekordbox DJ 5 Anahtar Kartı



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page