SSD Disk Kullanmanın Önemi
top of page

SSD Disk Kullanmanın Önemi

SSD disk kullanmanın önemi birinci mertebede ısınmayan ve elektronik yapısından kaynaklanan yüksek hız ve performansından geliyor. Günümüzde mekanik HDD ile kıyaslandığında en hızlı HDD’den 4 kat daha hızlı olan SSD diskler, dosya parçalanmasından da etkilenmezler. Sıradan klasik HDD zaman içinde yavaşlar ve mekanik olarak dönen disk yorulur. Dosyaların tıpkı devasa bir süper marketteki eşyaların yerinde olmaması gibi ya da dağınık olması gibi bir hal alan HDD içindeki dosyaları işletim sistemi bulmakta zorlanır. Mekanik HDD kolay bozulur ve kolay çöker. Ancak buna karşın SSD diski kullanmanın önemi burada da ortaya çıkar. SSD Disklerin hareketli parçası olmadığından sürtünme- ısınma kayıpları sıfırdır. Bir diğer avantaj ise SSD disklerin ne kadar sık kullanılırsa kullanılsın hızlarında bir azalma olmamasıdır. Bu da DJ için bulunmaz bir kolaylık sağlar. Klasik HDD yere 90 derece paralel yerleştirildiğinde en iyi performansını verebilirken, SSD disk için böyle bir sorun yoktur.


SSD diski kullanmanın önemi bununla da bitmez. Enerji sarfiyatı açısından SSD bir klasik HDD ile kıyaslandığında 1/10 oranında daha az elektrik harcar. Yani pil ile çalışan mekanizmalarda büyük avantaj söz konusudur. Özellikle de taşınabilir müzik aletlerinde SSD Disk bir devrim sayılabilir.




SSD Disklerin DJ için Avantajları

SSD diskler, enerji tasarrufu sağlar, sessiz çalışır, uzun yıllar bozulmadan çalışır, çok hızlıdır ve içindeki dosyalar ne kadar karışık olursa olsun hızından bir şey eksilmez. Bir SSD disk saniyede 400 Mega Byte veri okuyabilecek kapasitededir. Ama klasik HDD sadece saniyede 100 Mb veri okuyabilir. Muzik dosyalarını saklamak çok daha güvenlidir. Bir mekanik HDD için 2 yıl garanti veriliyorken örneğin Samsung SSD için 10 yıl garanti verilmesi dikkat çekicidir. Mobil olarak gezen DJ için de SSD hem yerleşim yerinin diske zarar vermemesi hem daha güvenilir ve sessiz çalışması hem de pili çok az harcaması gibi nedenlerle tercih edilebilir. DJ eğer bir SSD disk kullanıyorsa şarkıları çok daha hızlı çalabilir, geri-ileri alabilir ve hiçbir ses kaybı olmaz. Aynı yetenek video dosyaları için de geçerlidir.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page