İYİ DJ Olabilmek için neler yapmalıyım?
top of page

İYİ DJ Olabilmek için neler yapmalıyım?

Dj nedir? Nasıl başarılı Dj Olunur? Günümüzde müzik, insanlar için olmazsa olmaz bir yaşam biçimi haline gelmiştir. İnsanlar çeşitli müzikler sayesinde eğlenebilmekte ve hayatın stresinden bir nebze olsun kurtulmaktadır. İnsanları çeşitli festivallerde eğlendiren, gerekli ekipmanlar sayesinde herkese müzik zevki yaşayanlara dj denir. Dj'lere genellikle festivallerde, gece kulüplerinde ve düğün, eğlence organizasyonlarında rastlamak mümkündür. Dj' lerin görevi insanları birtakım müzik ekipmanları sayesinde, gerek müzik mix' leri yaparak gerek ise müzikleri remix şeklinde sunarak insanları eğlendirmektir. Peki nasıl dj olunur? Dj olmak için gerekli malzemeler nelerdir? Dj' likte başarı olmak için ne gerekmektedir?


delphin imperial night party dj performans
türk dj

Buyurun hepsi makalemizde. Nasıl Dj Olunur? Dj olmanız için öncelikle müziğe karşı ilgili olmanız gerekmektedir. Çeşitli müzik kuralları ve çeşitli ritimler hakkında bilgili olmalısınız. Bunların yanı sıra dj olmak isteyen birinin mutlaka müzik alanında kullanılacak olan dj' lik ekipmanlara sahip olması gerekmektedir. Dj lik bir nevi müziklere ritim verme, değişik melodileri ile kulağa hoş gelen ritimler yapmak demektir. Müzik kulağınızın ve ritim becerinizi n çok iyi olması gerekmektedir. Dj olmak isteyen birinin, müzik alanı geniş olmalıdır. Tek bir müzik türüne bağlı kalmamalı, birçok alandaki müziklere ve ritimlere kulağı alışkın olmalıdır. Dj lik yaparken, müzik repertuarı konusunda seçici olunmalı ve insanlara müzik zevkini sonuna kadar yaşatmalısınız. Dj Olmak İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir? Dj olarak iyi müzik yapmanın ilk kuralı, müzik ve dj lik alanındaki malzemelerin eksiksiz olmasıdır. Profesyonel şekilde burun malzemelere sahip olan bir dj çok güzel ritimler eşliğinde insanlara müzik hazzı yaşatabilir. Dj olmak için gerekli malzemeler şunlardır; • Mixer: dj 'lerin olmazsa olmaz en önemli malzemelerinden biridir. Mixer malzemesinin birçok ses giriş yeri bulunmaktadır. Bu sayede birden fazla sesleri birleştirip kız yapabilmenize önemli katkı sağlamaktadır. • Turntable: dj' lik tek bir tonda müzik ile çalışmak değildir. Yeni geldiği zaman farklı tonlardaki sesler ile kız yaparak seyirciye müzik zevkini yaşatmaktır. Tam da bu nedenden dolayı turntable malzemesi dj' lerin hayat kurtarıcı ekipmanı olmuştur. Turntable malzemesi sayesinde farklı tonlarda bulunan sesler birbirine yumuşak bir şekilde eklenebilmektedir. İki farklı ses tonunu yumuşatarak eşitlemeyi, iki tonunda vuruş miktarını aynı sayıya getirerek yapmaktadır. • Kulaklık: bir dj' in en önemli malzemesidir. Dj kulaklık sayesinde yapmış olduğu ritimleri dinleyerek, ortama uygun müziğe karar vermektedir.


club karma dj performance
iyi dj

• Cdj: Bir dj için en önemli malzemelerden biridir. Dj'ler cdj sayesinde USB bellek, SD kart ve Compact disk' perde bulunan müzik dosyalarını rahatlıkla çalıştırıp, doyasıya bir müzik zevki yaşatabilirler. • Dj controller: Dj'ler için olmazsa olmaz malzemelerden biridir. Dj' ler bu malzeme ile hazırlamış oldukları müzikleri karıştırarak, harika bir müzik şöleni yapabilirler. Aynı zamanda dj controller sayesinde dj ler istedikleri zaman müzikleri ve ritimleri kısıp artırarak ortama heyecan vermektedir. Dj ‘likte Başarılı Olmak İçin Ne Gerekmektedir? Dj' likte başarılı olmak için öncelikle müzik ve ritimleri alanında bilginiz olması gerekmektedir. İyi bir müzik kulağı sayesinde birçok güzel mix ve remix hazırlayarak ortamların en çok popüler olan dj’ i olabilirsiniz. Dj’ lik alanındaki gerekli ekipmanları tedarik ederek ve öncelikle yılmadan bol bol çalışmalar yaparak başarıya adım atabilirsiniz. Dj' likte insanların kulak zevkine uygun, eğlenceli ritmik müzikler en çok tercih edilenler arasındadır. Eğlence alanlarına, düğünlerde çeşitli mekânlarda dj lik yapılabilir. Dj likte başarının sırrı ortama göre müzikler yapmaktadır. Bir ortamda bulunan insanların kulak zevkine uygun ve onları eğlendiren müzikler yapmanızı öneririz. Bir mekânda ortamı her zaman dj neşelendirir, insanlar aynı tür müziklerden sıkıldığını zaman hemen yeni bir ritim ile ortamdaki eğlenceyi en yüksek seviyede tutmalıdır. Başarının ilk adımı kendine inanmaktan ve güvenmekten geçer. Sağlık ve Sevgi ile kalın.


125 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page